17.06.2004 - Årsmøte NBF-I

Referat Årsmøte NBF Innebandyseksjonen 2004, Ullevål stadion 12.juni kl 13-15

 

  • Norgescupen ble lagt ned. Vi og Nord-Norge stemte imot. Seksjonsstyret virket ikke motivert til å prøve å få cupen til å fungere, selv om jeg argumenterte for den. For høye kostnader i sluttspillet. Lite interesse i kretsene. Sist år stilte ikke Rogaland. Nord-Norge hadde ingen kvalifisering. På Østlandet stilte klubber med reduserte lag.
  • Etter møtet snakket jeg med Morten Isnes fra Sveiva som støttet mine argumenter, og mente seksjonsstyret ikke hadde gjort særlig innsats for å få cupen mer attraktiv. Alle lag helt fra ”bunnen” av bør betale deltakeravgift, som sluttspill-lagene får en del av. Slik reduseres sluttspill-kostnadene. Sluttspillet bør ikke komme for sent på sesongen, og ikke for tett opptil NM-sluttspill eller elitekvallik. Isnes inviterte til videre planlegging av ny cup, og saksforslag neste årsmøte
  • Benkforslag fra Rogaland om at kun 1.divisjonsvinnerne skal spille elitekvallik. Ble overraskende nok vedtatt !!! Eliteseriens lag nr 10 spiller ikke kvallik, men blir i eliten. Dermed blir det maks 5 lag i kvallik, dersom Sør-Norge deltar. To lag rykker opp. Dermed garanti for lag utenfor Østlandet !
  • Seksjonsstyret ønsket å fjerne restriksjoner på at kvinner kan delta på gutte- og herrelag. Ble nedstemt. Dagens regelverk gir dispensasjonsmulighet. Dumt å løsne på reglene – kan gi mixlag på lavere nivåer, som ikke er ønskelig.
  • Betydelig økning av seriespillavgiftene til eliteserien herrer/kvinner, og 1.div herrer. Stor økning ved elite herrer grunnet stor reisekasse (Harstad rykket opp). Nytt av året er også at deler av landslagsutgiftene belastes overnevnte serier !!! Nye satser ble vedtatt.
  • Spillerlisensen innebandy øker med 50 kr. Bandylisensen øker med 100 kr – og muligheten for å spille bandy/innebandy på samme lisens forsvinner. Årsmøte tillot at lisensen for innebandy kunne økes med 100 kr, dersom dette gir mulighet for samlet lisens.
  • Seksjonsstyret fikk en del kritiske spørsmål til budsjett og pengebruk. Beskyldninger om dårlig planlegging, høyt forbruk på landslag. Også stor utgift til Innebandymagasinet, som måtte hjelpes grunnet for få abonnenter.
Seksjonsstyrets handlingsplan fikk en del kritikk. Styret lovet en ny plan, når NBFs nye retningslinjer var klare – til høsten sannsynligvis.